Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΤRIVAGO Οι δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα

H Κέρκυρα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των Ελλήνων όσον αφορά τις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της Trivago.



Το νησί του Ιουνίου ξεπέρασε τη Ρώμη, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τα τρία τελευταία χρόνια με την πρωτεύουσα της Ιταλίας να είναι πάντως στη δεύτερη θέση. Γενικότερα, πάντως, παρατηρείται μία τάση επιστροφής των Ελλήνων σε εγχώριους προορισμούς. Χαρακτηριστικά, ενώ πέρσι οι οκτώ από τους δέκα προορισμούς ήταν διεθνείς, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους πέντε. Πιο συγκεκριμένα, πέρσι στην πρώτη δεκάδα ήταν μόνο η Κέρκυρα και το Ναύπλιο, ενώ φέτος στη λίστα προστέθηκε η Μονεμβασιά, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σαντορίνη και τα Ιωάννινα στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα. Από τους διεθνείς προορισμούς το Παρίσι κατέλαβε την τέταρτη θέση, με το Λονδίνο να είναι στην πέμπτη, ενώ το Άμστερνταμ και η Βενετία συμπληρώνουν τη λίστα βρισκόμενες στην ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ελλήνων σε κατηγορίες ξενοδοχείων, τα τεσσάρων αστέρων είχαν την τιμητική τους, αγγίζοντας το 34% του όγκου των αναζητήσεων, ακολουθούμενα από αυτά των τριών, με 28%, ενώ τα πεντάστερα ήταν στο 13%.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com