Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Firefox Reality: Browser για εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα από τη Mozilla

Έναν νέο web browser, σχεδιασμένο για χρήση με συσκευές εικονικής και επαυξημένης/ μεικτής (virtual reality, augmented/ mixed reality) πραγματικότητας παρουσίασε η Mozilla: 


Το Firefox Reality, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σχεδιαστεί εξαρχής για αυτόν τον σκοπό και είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα εφαρμογών για τα Viveport, Oculus και Daydream.
«Δημιουργήσαμε τον Firefox Reality για την απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ του 2D web και του εμβυθιστικού web» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Mozilla. Ο Αντρέ Βρινό, επικεφαλής στρατηγικής της Mozilla για πλατφόρμες μεικτής πραγματικότητας, τόνισε πως «έπρεπε να ξανασκεφτούμε τα πάντα, περιλαμβανομένης πλοήγησης, εισαγωγής κειμένου, περιβαλλόντων, αναζητήσεων και άλλων. Αυτό απαιτούσε χρόνια ερευνών, και αμέτρητες συζητήσεις με χρήστες, δημιουργούς περιεχομένου και συνεργάτες στο hardware. Το αποτέλεσμα είναι ένας browser που είναι φτιαγμένος για το μέσο που εξυπηρετεί. Κάνει μεγάλη διαφορά, και νομίζουμε πως θα λατρέψετε όλες τις λειτουργίες και τις λεπτομέρειες που δημιουργήσαμε ειδικά για έναν browser μεικτής πραγματικότητας».
Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα αναζητήσεων στο web μέσω φωνής, ενώ, όπως υποστηρίζεται, από τη στιγμή που ο χρήστης ανοίγει τον browser, του παρουσιάζονται «εμβυθιστικές εμπειρίες που μπορεί να απολαύσει σε ένα VR headset απευθείας από τον Firefox Reality». Η Mozilla τονίζει επίσης πως συνεργάζεται με δημιουργούς περιεχομένου από όλο τον κόσμο για να φέρει στην πλατφόρμα μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών, βίντεο, νέων περιβαλλόντων κ.α.
Ο νέος browser χρησιμοποιεί τη νέα Quantum engine για browsers για mobile συσκευές, ενώ υπογραμμίζεται η μέριμνα για διαφάνεια και προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Firefox Reality βρίσκεται στην έκδοση 1.0 και η 1.1 αναμένεται σύντομα, με νέα χαρακτηριστικά να εισάγονται σταδιακά. «Μέσα στους επόμενους μήνες θα εισάγουμε υποστήριξη για bookmarks, βίντεο 360 μοιρών, λογαριασμούς κ.α.» σημειώνεται σχετικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com