Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Στο στόχαστρο και πάλι ο Καβαλιέρε

Η πολιτική σκηνή της Ιταλίας πήρε φωτιά μετά τη δημοσιοποίηση δικαστικού εγγράφου σχετικά με την καταδίκη του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς για χρηματισμό με το ποσό των 600.000 δολαρίων από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 1997.



. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο Μιλς, συνήγορος του Ιταλού πρωθυπουργού την περίοδο εκείνη, έδωσε τουλάχιστον δύο φορές ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο προκειμένου να προστατεύσει τον Μπερλουσκόνι και τον επενδυτικό του όμιλο Fininvest.

Ο Μπερλουσκόνι δεν ήταν πρωθυπουργός την εποχή της καταγγελλόμενης δωροδοκίας, κρατούσε όμως τα ηνία της Ιταλίας την περίοδο διεξαγωγής της δίκης.

Αρχικά ο Καβαλιέρε οδηγήθηκε σε δίκη μαζί με τον Μιλς, όμως τελικά ο Βρετανός δικηγόρος έμεινε μόνος του στο εδώλιο, καθώς ο Μπερλουσκόνι φρόντισε να περάσει νομοθεσία για τη θέσπιση ασυλίας για τα τέσσερα ανώτατα θεσμικά αξιώματα του ιταλικού κράτους.

Η βασιμότητα της νομοθεσίας εξετάζεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας.

Από την αρχή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείτο κάθε κατηγορία εις βάρος του και μαζί με τον Ντέιβιντ Μιλς έχουν ασκήσει έφεση. Ο Μιλς, εν διαστάσει σύζυγος υπουργού της Βρετανίας Τέσα Τζόουελ, παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο.

Το σχετικό με την καταδίκη Μιλς δικαστικό έγγραφο δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη -ανάλογα έγγραφα δημοσιοποιούνται συνήθως τρεις μήνες μετά την καταδίκη, αλλά η χρονική στιγμή εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τον φόρτο εργασίας των δικαστικών λειτουργών.

Η κυβέρνηση έσπευσε, πάντως, να καταγγείλει πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια για να πληγεί το κυβερνών Κόμμα του Λαού της Ελευθερίας εν όψει των ευρωεκλογών.

Στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα του Λαού της Ελευθερίας προηγείται με πσοστό 41% έναντι 26% του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

«Δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ο πρωθυπουργός γίνεται αντικείμενο μίας καλά προετοιμασμένης πολιτικής επίθεσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πάολο Μποναϊούτι στον τηλεοπτικό φακό
 
website counter
friend finderplentyoffish.com