Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΕΕ: Εγκρίθηκαν άμεσες επιδοτήσεις αξίας έως 500.000 ευρώ προς προβληματικές επιχειρήσεις

Ενά τρίτο μέτρο στήριξης των προβληματικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση τις διατάξεις περί κρατικών ενισχύσεων της Συνθήκης της ΕΕ.


Μπορεί το κράτος να επιδοτεί με ποσό έως 500.000 ευρώ το οποίο θα προέρχεται και από κοινοτικά κονδύλια, επιχειρήσεις που έχουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά δεν έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές έως τον Ιούλιο του 2008.

Το ποσό θα πρέπει να δωθεί τα έτη 2009 - 2010 και ενδεχομένως πέρα από επιχορηγήσεις να έχει και άλλη μορφή παροχών (πχ φορολογικά κίνητρα, εγγυήσεις κλπ)

Το νέο κίνητρο είναι το τρίτο κατά σειρά που ενέκρινε. η ΕΕ Προηγήθηκαν προ ημερών οι εγγυήσεις δανείων ύψους 2 δισ ευρώ και οι επιδοτήσεις επιτοκίου προς την ίδια κατηγορία "προβληματικών" επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το καθεστώς πληροί τους όρους του προσωρινού πλαισίου της Επιτροπής για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης, το οποίο παραχωρεί στα κράτη μέλη πρόσθετα περιθώρια λήψης μέτρων για τη διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση κατά την παρούσα οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

Με βάση αυτό το καθεστώς, είναι δυνατή η χορήγηση συμβατών ενισχύσεων περιορισμένου ύψους αφού εγκριθεί το καθεστώς από την Επιτροπή ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com