Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Συνεδριάζουν στα μπλόκα οι ροδακινοπαραγωγοί

Στα μπλόκα συνεδριάζουν και από στιγμή σε στιγμή αποφασίζουν αν θα συνεχίζουν ή αν θα αποχωρήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί της Μακεδονίας. Οι αγρότες εξετάζουν αν θα αποδεχθούν την τελική πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη, σύμφωνα με την οποία θα διαμορφωθεί στα 22 λεπτά το κιλό, η τομή των συμπύρηνων ροδάκινων.


Την πρόταση αυτή έκανε ο υπουργός μετά από πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που συμμετείχαν τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών. Το ποσόν αυτό προκύπτει από τα 18 λεπτά που θα δώσουν οι βιομηχανίες (υπήρξε "συμφωνία κυρίων" κατά δήλωση του κ. Χατζηγάκη) και 4 λεπτά από τη χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες των ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής και της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός κάλεσε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Σήνμερα στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες παραγωγοί από την Πέλλα και την Ημαθία έκαναν συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Με μαύρες σημαίες στα αγροτικά αυτοκίνητα μοίρασαν σακούλες με ροδάκινα στους διερχόμενους πολίτες.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com