Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Χατζηγάκη με ροδακινοπαραγωγούς

Την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους εξήγγειλαν οι ροδακινοπαραγωγοί μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το ΥΠΑΝ για την τιμή των συνπύρηνων ροδακίνων.

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συζητήσεις, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών, μετά τη συνάντηση, που είχαν σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη, σε ό,τι αφορά στο θέμα της απορρόφησης της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου.

«Δεν μας ανακοινώθηκε τίποτα συγκεκριμένο. Δεν έχει γίνει κατανοητό


πως δύο νομοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και για να γίνει κατανοητό οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μεγάλη ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης των παραγωγών της Πέλλας ΚΑΣΟ «Μέγας Αλέξανδρος», Κώστας Παπαδόπουλος, κατά την έξοδό του από τη συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα «μπλόκα» θα διατηρηθούν με τα τρακτέρ να παραμένουν στις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν από χθες το πρωί. Εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα η κυκλοφορία από τη Θεσσαλονίκη προς Βέροια, Κοζάνη και Έδεσσα να εξυπηρετείται μόνον από παρακαμπτήριες οδούς.

«Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν οι ομάδες των παραγωγών της Πέλλας και της Ημαθίας, προκειμένου να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και να αποφασίσουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με κλείσιμο και άλλων κομβικών σημείων στις εθνικές οδούς», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ροδακινοπαραγωγοί απέρριψαν το πακέτο μέτρων που πρότεινε ο υπουργός μετά από τρίωρη σύσκεψη. Ο κ. Χατζηγάκης από την πλευρά του προσέφερε το πακέτο μέτρων, ενώ απηύθυνε και τελεσίγραφο, ώστε οι ροδακινοπαραγωγοί να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια εγγυημένη τιμή 18 λεπτών το κιλό για την παράδοση συνπύρηνων ροδάκινων στις βιομηχανίες που μπορεί να αυξηθεί έως τα 21 λεπτά με ενίσχυση του εργασιακού κόστους των βιομηχανιών από το ΛΑΕΚ.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ποσότητες εκείνες που έχουν υποστεί ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εκτός από το πακέτο των μέτρων ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι πρέπει οι ροδακινοπαραγωγοί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς από δω και πέρα αυτές θεωρούνται ως υποκινούμενες και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και η κυβέρνηση θα τραβήξει μία γραμμή διαχωρίζοντας τη θέση της από τις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει και τους κοροϊδεύει. Εδώ και έξι μήνες, ανέφεραν, συζητούμε το πρόβλημα και λύσεις δεν υπάρχουν. Γι' αυτό και μείς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των βιομηχανιών αναφέρθηκε ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης είναι σε καλή βάση και θα το συζητήσουν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com