Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο



Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να αγγίζει ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)


Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο από το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς σε Θράκη και Μακεδονία, ενώ σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα αγγίξει τους 38 βαθμούς.

Ίδιο σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία, ωστόσο, να σκαρφαλώνει σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατ. Πελοπόννησο στους 40 βαθμούς Κελσίου και με τους ανέμους να ενισχύονται στο Ιόνιο έως και τα 7 μποφόρ, ενώ από το βράδυ ενισχύονται οι βοριάδες, γεγονός που θα οδηγήσει από το πρωί της Δευτέρας σε μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com