Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Απέκλεισαν Εγνατία και Εθνική Οδό

Tην Εγνατία και την Εθνικό Οδό έχουν αποκλείσει από το πρωί σε τέσσερα σημεία ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και της Πέλλας.

Οι αγρότες ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση εξειδικευμένων μέτρων για τους τρόπους απορρόφησης της φετινής πλεονάζουσας παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου και να καθορίσει την τιμή αποζημίωσης των παραγωγών για τις αδιάθετες ποσότητες.

Συγκεκριμένα, 1.500 ροδακινοπαραγωγοί με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν - και τα δύο ρεύματα- στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας, στον Κόμβο της Βέροιας και στην παλιά Εθνική Οδό στον κόμβο της γέφυρας 66 (Μακροχώρι), αποκόπτοντας την κυκλοφορία από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και Κοζάνη και το αντίστροφο.

Στην Πέλλα, περίπου 700 συνάδελφοί τους προχώρησαν στο κλείσιμο του κόμβου Μελισσίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, λίγο μετά τα Γιαννιτσά.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας απέστειλε στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην εξαγγελία μέτρων στήριξης είναι δεδομένη η κοινωνική έκρηξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία του Νομού και την κοινή γνώμη».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com