Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ποινική δίωξη σε βάρος της Cosmote

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά της εταιρείας Cosmote, για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απόκρυψης στοιχείων, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.


Η εισαγγελία άσκησε τη δίωξη, επικαλούμενη τη γνωμοδότηση Σανιδά, ύστερα από άρνηση της εταιρείας να κοινοποιήσει στοιχεία κατόχου κινητού σε βάρος του οποίου είχα ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Από την πλευρά της Cosmote δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ωστόσο, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας , η εταιρεία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη. Σημειώνουν πως έχουν βρεθεί μεταξύ ανταλλασσόμενων νομικών πυρών, καθώς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για πλημμελήματα.

Όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία η απαίτηση αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών να αίρουν το απόρρητο των εξωτερικών στοιχείων της επικοινωνίας χωρίς την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, επικαλούμενες τη γνωμοδότηση Σανιδά, οδηγεί σε νομικό αδιέξοδο οδηγεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, επικαλούνται και την απόφαση της Αρχής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία έχει ζητήσει επίσημα από τους παρόχους να τηρήσουν την κείμενη νομοθεσία διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις για τις εταιρίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν στείλει επιστολές προς του υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζητώντας διευθέτησηση του ζητήματος, ώστε να μην κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενες και διωκόμενες λόγω των διαφορετικών απόψεων των αρμόδιων Αρχών και εξουσιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com