Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ενίσχυση προϊόντων ζωικής και φυτικής παραγωγής

Tην ενίσχυση επιχειρήσεων μεταποίησης προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, τη στήριξη δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων (επιχειρήσεις ειδών διατροφής, βιοτεχνικές μονάδες,) και την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, προβλέπει μεταξύ άλλων το Τοπικό Πρόγραμμα που πρότεινε η Ομάδα Δράσης Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΑΝΕΘ) για την περιοχή υπαίθρου του Νομού Θεσσαλονίκης.


Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης Leader» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»,
Όπως ανακοινώθηκε, από τα συνολικά 41 Τοπικά Προγράμματα που εγκρίθηκαν σε όλη της χώρα, οι περισσότεροι πόροι διατίθενται σε αυτό της ΑΝΕΘ. Ειδικότερα η Δημόσια Δαπάνη του Τοπικού Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 8.400.000 ευρώ. Η περιοχή της Υπαίθρου νομού Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρεται το Τοπικό Πρόγραμμα αποτελείται από παραλίμνιους Δήμους και Δήμους του Στρυμονικού Κόλπου της Επαρχίας Λαγκαδά, και Δήμους της Δυτικής Πεδιάδας του Νομού Θεσσαλονίκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com