Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Υπό εξέταση η υπόθεση ΟΑΕΔ δηλώνει η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά

Εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Δημόσιο μέσω ΟΑΕΔ έχει ζητήσει η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά από τον διοικητή του Οργανισμού Γιώργο Βερναρδάκη. Όπως δήλωσε, η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορεί να γίνεται εργαλείο για την εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων.

Το ζήτημα των ρουσφετολογικών προσλήψεων έθεσε στην κ. Πετραλιά η εφημερίδα Τα Νέα, και όπως προκύπτει από την απάντηση της υπουργού Απασχόλησης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ θα βρεθεί εκτεθειμένος εάν δεν δώσει σύντομα σαφείς εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα,


Φ.Πετραλιά δήλωσε στην εφημερίδα: «Κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται την ανεργία για ίδιον όφελος. Μακριά από εμάς το εμπόριο προσδοκιών και ελπίδων. Η ανεργία δεν έχει κομματικό χρώμα. Αφορά όλους τους νέους και τις νέες. Γι' αυτό και επιλογή μας, πρώτιστο μέλημά μας, είναι η ικανοποίηση του δικαιώματος των νέων για αξιοπρεπή εργασία».

«Γνωρίζω τις καταγγελίες που έχουν γίνει από μερίδα του Τύπου. Ζήτησα ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κ. Βερναρδάκη. Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή μας, με εντολή του πρωθυπουργού, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκμεταλλευθεί την αγωνία των νέων για απασχόληση.

»Για μας η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο χώρος συνάντησης, συναίνεσης και συνεννόησης, μακριά από κομματικές και προσωπικές υστεροβουλίες και επιδιώξεις. Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευτελίζει την πολιτική μας ούτε να γίνεται εργαλείο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και επιδιώξεων».

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, η υπουργός Απασχόλησης εξαγγέλλει τη θεσμοθέτηση ασφαλιστικών κινήτρων (δηλαδή την υπό προϋποθέσεις ανάληψη από το κράτος του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών) για την πρόσληψη νέων ανέργων.

Η ίδια διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καταβολής συντάξεων, ενώ τονίζει ότι δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com