Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Επαφές στο υπουργείο Απασχόλησης για την επιδότηση της εργασίας

Πρόγραμμα επιδότησης των μικρών επιχειρήσεων, με κοινοτικούς πόρους 100 εκατ. ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η εργασία 60 χιλιάδων ανθρώπων, πρότεινε η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά στα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος.


Η υπουργός πρότεινε να μπει όρος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν για ένα προσυμφωνημένο διάστημα να προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού. Εάν υπάρξει συμφωνία, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε κύκλους, με τον πρώτο να αφορά 50 εκατ. ευρώ και 24 χιλιάδες εργαζόμενους.

Η Φ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, χαρακτήρισε το πρόγραμμα ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε για συνεργασία με το υπουργείο και τον ΟΑΕΔ, για "να μην χαθούν τα χρήματα από γραφειοκρατικές διαδρομές και μέσα από διαδρομές που δεν θα εγγυηθούν ότι θα πάνε πράγματι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις".

Η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε από την υπουργό επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης του ζητήματος με τη διαδοχική ασφάλιση, καθώς και τη δέσμευση συγκεκριμένων φόρων για τη στήριξη του ΟΑΕΕ, του Ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών.

"Στο Εμπόριο έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί πρώτη επιλογή και στόχευση η διατήρηση του καθενός στη δουλειά του και όχι η μετατροπή του σε άνεργο και η εν συνεχεία στήριξη της ανεργίας", σημείωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δημήτρης Αρμενάκης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com