Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Παρέμβαση ΕΣΡ για την τηλεοπτική γρίπη

Συστάσεις στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, να μην μεταδίδουν ατεκμηρίωτες πληροφορίες για τη νέα γρίπη, απηύθυνε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Η ανεξάρτητη Αρχή κάλεσε τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σύγχυσης και πανικού στους τηλεθεατές και ακροατές. Το ΕΣΡ έδωσε εξηγήσεις και για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την προώθηση τροπολογίας, η οποία επιτρέπει την καταστροφή του αρχείου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και των πιστοποιητικών διαφάνειας. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στο αρχείο του ΕΣΡ υπάρχουν στοιχεία που αφορούν μόνο τη δικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών ρτου 2003, η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Όσον αφορά τα πιστοποιητικά διαφάνειας, αναφέρεται ότι αυτά έχουν πάψει να εκδίδονται.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, είπε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για την τύχη των παραπάνω αρχείων και υποστήριξε ότι τι διαπιστώθηκε αδυναμία αποθήκευσης και ψηφιοποίησής τους. Σημείωσε, πάντως, ότι η Αρχή δεν απηύθηνε ερώτημα προς την Κοινωνία της Πληοροφορίας, σχετικά με την προοπτική ψηφιοποίησης του αρχείου.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του τηλεπαιχνιδιού Call for Cash, που μετέδιδαν οι σταθμοί Sport TV και Τηλετάιμ, λόγω των υψηλών χρεώσεων τηλεθεατών που τηλεφωνούσαν για να λάβουν μέρος. Για τη μετάδοση του ίδιου προγράμματος επιβλήθηκε πρόστιμο 30 χιλ. ευρώ στους σταθμούς Time Channel, Πανόραμα TV, Θράκη NET, TV 10 και Πέλλα TV.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com