Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχει χώρος για τα αρχεία του ΕΣΡ!

Σχετικά με το θέμα των αρχείων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το ΕΣΡ, διευκρινίζει ότι «στα αρχεία του ΕΣΡ υπάρχουν μόνο τα στοιχεία τα σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών του έτους 2003, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω ακύρωσης των σχετικών προκηρύξεων από το Συμβούλιο Επικρατείας».


Στην ανακοίνωση του ΕΣΡ προστίθεται ότι τα στοιχεία αυτά έχουν υποβληθεί σε δύο αντίτυπα, από τα οποία το ένα είναι άχρηστο και επίσης επισημαίνεται ότι «όσον αφορά τα πιστοποιητικά διαφάνειας έπαυσαν να εκδίδονται και είναι γνωστή μόνο μια εκκρεμότητα ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας».
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση αναφορικά με την τύχη των συγκεκριμένων αρχείων και στοιχείων, καθώς και ότι διαπιστώθηκε αδυναμία αποθήκευσης και ψηφιοποίησής τους.
Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν έγινε έρευνα εκ μέρους του ΕΣΡ προς την «Κοινωνία της Πληροφορίας» για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε να γίνει ψηφιοποίηση και ότι εν πάση περιπτώσει αυτό είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να το εξετάσει το ΕΣΡ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com