Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

«Λουκέτο» στο 2ο Λύκειο Πολίχνης, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας

Γονείς και μαθητές στο 2ο Λύκειο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη έβαλαν «λουκέτο» στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της πολιτείας στην τοποθέτηση δύο προκάτ αιθουσών, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν μάθημα 150 παιδιά της Α' Λυκείου.


την περασμένη Δευτέρα ο διευθυντής του σχολείου, μη έχοντας διαθέσιμες αίθουσες για τους μαθητές, έστειλε τα 150 παιδιά της Α' Λυκείου πίσω στα σπίτια τους.

Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι οι δύο προκάτ αίθουσες που περίμενε το σχολείο προκειμένου να στεγάσει τους μαθητές του δεν έφτασαν ποτέ, ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιρρίπτουν τις ευθύνες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Το σχολείο είχε λάβει υπόσχεση από πέρυσι ότι με τη νέα χρονιά θα είχε στη διάθεσή του δύο προκάτ αίθουσες, όμως η έναρξη των μαθημάτων βρήκε την αυλή του σχολείου να φιλοξενεί μόνο τις βάσεις για τις αίθουσες.

Σύμφωνα με τους αιρετούς της περιοχής, οι προκάτ αίθουσες αναμένονταν να φτάσουν μέσα στην εβδομάδα, όμως οι γονείς των παιδιών δηλώνουν εξοργισμένοι και συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Οι δήμοι της περιοχής (Πολίχνη και Ευκαρπία) μετέθεσαν τις όποιες ευθύνες στον ΟΣΚ, ενώ το ίδιο έκανε και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης που είχε αναλάβει την κατασκευή δύο αιθουσών και στη συνέχεια την ακύρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σπίτια τους έμειναν και 18 από τους 31 μαθητές του 1ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Πυλαίας, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com