Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις για τη σχολική στέγη

Μπαράζ κινητοποιήσεων προκαλούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης στη Θεσσλαονίκης, λίγες μέρες μετ ατον αγιασμό. Οι ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), με αφορμή τα προβλήματα στη σχολική στέγη που αντιμετωπίζουν τόσο ο κεντρικός δήμος όσο και οι περιφερειακοί δήμοι Συκεών, Νεάπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας προχωρούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με γονείς και μαθητές.


Υπό αυτές τις συνθήκες έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη συγκέντρωση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Μεγάλα πανό θα αναρτηθούν πανό στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.
Στο 2ο Λύκειο Πολίχνης, γονείς και μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, μετά την αδυναμία του σχολείου να καλύψει θέσεις για 80 μαθητές, σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και 150 μαθητές στην Ευκαρπία, όπου... "φιλοξενούνται" σε άλλα σχολεία, καθώς η περιοχή τους δε διαθέτει λύκειο.
Σε ανηακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ αναφέρεται ότι στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου Θεσσαλονίκης, τα ποσοστά διπλοβάρδιας φτάνουν το 29%, 11%, 21% και 16% αντίστοιχα. Κάνει λόγο ακόμη, για προβλήματα χωροταξικής κατανομής σε σχολεία του κέντρου, απ όπου μεγάλο ποσοστό μαθητών διαρρέει σε περιφερειακούς δήμους, προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com