Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Σωσίβιο για τις προεκλογικές παροχές ψάχνει η κυβέρνηση

Να διασώσει τις τρεις βασικές προεκλογικές της παροχές -απόσυρση, διευκολύνσεις Φ.Π.Α και πάγωμα πλειστηριασμών- επιδιώκει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας ως λύση την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.


Πηγές του υπουργείου Οικονομίας, δήλωναν το μεσημέρι της Παρασκευής ότι έχει βρεθεί η νομοθετική φόρμουλα για να “ξεπαγώσουν” οι τρεις παροχές. Συμπλήρωναν μάλιστα ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα αφορά σε τρία μέτρα που έχουν διαφημιστεί από την κυβέρνηση:

1. Το μέτρο της απόσυρσης (το οποίο συνδυάζεται και από αύξηση των τελών κυκλοφορίας)
2. Το πάγωμα των πλειστηριασμών για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και για ποσά έως 200.000
3. Τη ρύθμιση του Φ.Π.Α έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να προκαταβάλουν το 30% και στη συνέχεια να πληρώνουν το υπόλοιπο ποσό σε δύο δόσεις.

Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μπορεί να εκδίδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε “έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 44 του Συντάγματος. Οι πράξεις, υπογράφονται ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια, οι πράξεις υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση μέσα σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε 40 ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε Σύνοδο. “Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής”.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com