Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Καμία ανάληψη ευθύνης για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε την Τετάρτη έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών και κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου χτυπήματος καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης μέσω προκήρυξης.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές


να θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο πιθανώς βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας, ενώ για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη του κτιρίου του Χρηματιστηρίου κατέθεσε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι περίπου στις 04:55 αντιλήφθηκε κάποιον να σταθμεύει ένα βαν στην οδό Χρηματιστηρίου, που είναι κάθετη στη λεωφόρο Αθηνών.

Επειδή στην περιοχή βρίσκονται διάφορες επιχειρήσεις δεν έδωσε ιδιαίτερο βάρος πιστεύοντας ότι είναι κάποιος εργαζόμενος.

Παράλληλα, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν μια άλλη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα με κράνος να αποβιβάζεται από το βαν, στη συνέχεια να ανεβαίνει σε μοτοποδήλατο όπου τον ανέμενε συνεργός του, ο οποίος δεν φορούσε κράνος και να εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξε ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού. Από το σημείο συγκεντρώθηκε δείγμα εκρηκτικής ύλης, προκειμένου να εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμάται μάλιστα ότι είναι «ανφο» με αμμωνιοδυναμίτιδα.

Από την ανάλυση των εικόνων που έχουν καταγράψει κάμερες που βρίσκονται στο προαύλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Ακόμη θα εξετάσουν τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας για να μπορέσουν να εξακριβώσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το βαν ως το κτίριο του Χρηματιστηρίου.

Το όχημα όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τη Δευτέρα από την περιοχή του Ζωγράφου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com