Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ν.Δ. καλεί το λαό να επιλέξει «ηγέτη»

«Πρεμιέρα» έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας τον Τύπο. Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα θα κρίνει την πορεία της χώρας και καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ανευθυνότητα, παιχνίδια με τους θεσμούς και λαϊκισμό.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. επανέλαβε τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να αιτιολογήσει την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έπαιξε με το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας και απειλούσε να βάλει τη χώρα σε μια καταστροφική για την οικονομία, παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός των επόμενων ημερών "θα αποκαλυφθεί ότι ο επιπόλαιος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του οδηγεί σε αδιέξοδο" και χαρακτήρισε "θέση ευθύνης" τη στάση που τηρεί η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθώντας τη στρατηγική μετατροπής της προεκλογικής αντιπαράθεσης σε μονομαχία αρχηγών, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν "την πολιτική και τον ηγέτη, τον κυβερνήτη που θα εξασφαλίσουν προοπτική και ελπίδα με δύσκολες αλλά απόλυτα αναγκαίες αποφάσεις, πρόσκαιρα όχι ευχάριστες αλλά που αποτελούν το μόνο σίγουρο δρόμο για την οριστική έξοδο από τη σημερινή κρίση". Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η απόφαση του Κ. Καραμανλή να συμφωνήσει στη διεξαγωγή ντιμπέιτ μόνο με τον Γ. Παπανδρέου απέναντί του, επιβάλλεται από το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ηγέτη.

Κάνοντας μια πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι με συλλογική και συντονισμένη δουλειά η Ν.Δ. θα νικήσει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com