Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αθωώθηκε ο Παν. Ψωμιάδης για «παράβαση καθήκοντος»

Αθωώθηκαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για την παράνομη λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων- Οικοτροφείο Γερόντων «Βέττα Μπαλντουμά», από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.


Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο νομάρχης πήρε απόφαση για να κλείσει το γηροκομείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια από το 1974 . Ωστόσοο η διαδικασία δεν προχώρησε επειδή ήταν αδύνατο να εξασφαλιστεί η μεταφορά των ηλικιωμένων τροφίμων αφού το δημόσιο γηροκομείο ήταν πλήρες και τα ιδιωτικά είχαν οικονομικές απαιτήσεις και ζητούσαν τη συναίνεση των οικείων τους. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που παραπέμφθηκε με βούλευμα να δικαστεί για "παράβαση καθήκοντος" έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ορισμένοι θέλουν να δουν το Νομάρχη λαβωμένο , αλλά δεν τους "βγαίνει". Για μια ακόμα φορά η αλήθεια έλαμψε. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική και η διοίκηση. Στη νομαρχία μας έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας , κοντά στην κοινωνία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε , με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον του πολίτη".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com