Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Προβλήματα λόγω ...μετρό στη Θεσσαλονίκη

Οξυμένα καταγράφονται τα προβλήματα των Θεσσαλονικέων επαγγελματιών, κυρίως των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, αλλά και περιφερειακών αγορών, όπως των περιοχών Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, αφού -λόγω των έργων του μετρό- πολλοί από αυτούς οδηγούνται ακόμα και στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΕΕΘ θέτει το αίτημα για συνάντηση με τους διοικούντες της Αττικό Μετρό, επιβλέπουσας εταιρίας του έργου.


«Τα παράπονα έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων, ούτε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι με τη λειτουργία του μετρό οι επιχειρήσεις των επαγγελματιών θα αναβαθμιστούν [...] αφού μέχρι τη λειτουργία του έργου πολλοί από αυτούς δεν θα έχουν επιχείρηση».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι καμία από τις διαβεβαιώσεις που το ΕΕΘ έλαβε στο παρελθόν για μέριμνα υπέρ των επιχειρήσεων δεν τηρήθηκε, ενώ την κατάσταση επέτεινε η καθυστέρηση των εργασιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com