Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Επίσημη πρώτη για το «μπρίφινγκ»

Ενδεικτικό των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης χαρακτήρισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί και υποσχέθηκε «ειλικρινή» και «προσιτή» ενημέρωση, «με βάση την πραγματικότητα»


Σημειώνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου μετείχε το πρωί στην εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί, στη συνέχεια δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αμερικανό διπλωμάτη Στροουμπ Τάλμποτ, με τον οποίο συζήτησε για θέματα Παιδείας και Διαδικτύου. ο πρωθυπουργός είχε ακόμη συνεργασία με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Πανάρετο και τον ειδικό σύμβουλο Θ. Καρούνο, ενώ επισκέφτηκε και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, μαζί με τον Ισπανό πολεοδόμο, Ζοζέπ Ασεμπίγιο.

Αναφορικά με τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι αυτοί είναι η ανατροπή των παθογενειών στην κρατική μηχανή, η αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών, οι οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και στους πολίτες, η "πολλή δουλειά" και η έξοδος της χώρας από τη "διεθνή απομόνωση". Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, σημείωσε ότι πολίτες έδωσαν "σαφή και ισχυρή"εντολή στο ΠΑΣΟΚ για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν παρέλειψε, πάντως να τονίσει ότι "απαιτείται συναίνεση και κοινωνική κριτική".

Μιλώντας για τη διαδικασία επιλογής γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία, μέσω αιτήσεων στο διαδίκτυο, τόνισε ότι θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφορά της πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση στο τομέα της Δημόσιας Τάξης, σε σχέση με την προηγούμενη, είπε ότι "η συμπεριφορά της Αστυνομίας ελέγχεται και από τη φυσική και την πολιτική ηγεσία της".

Για την οικονομία

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για την κατάργηση του ΕΤΑΚ, την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και το ασφαλιστικό. Χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του οικονομικού επιτελείου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, διευκρινίζοντας ότι πρόκεται για δύο ρόλους διακριτούς. Απέφυγε να τοποθετηθεί για το δανεισμό του Δημοσίου, λέγοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι δυνατόν να μιλήσει για το ύψος του.

Τέλος, ερωτηθείς για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, είπε ότι "θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας από ανθρώπους που δεν τους ανήκει".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com