Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Στις 15 Οκτωβρίου το πόρισμα για το νέο Ασφαλιστικό

Στις 15 Οκτωβρίου θα υποβάλει, τελικά, η Επιτροπή «σοφών» το πόρισμα για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που θα περιλαμβάνει την πρόταση για τη μετάβαση σε ένα νέο «ευρωπαϊκό» καθεστώς ασφάλισης με την καθιέρωση μιας εθνικής σύνταξης για όλους και «ατομικών μερίδων» για κάθε ασφαλισμένο (για τη χορήγηση ανταποδοτικής, με βάση τις εισφορές και την εφαρμογή της νοητής κεφαλαιοποίησης).




Το παραπάνω «ευρωπαϊκό μοντέλο» παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση των «12» εμπειρογνωμόνων ως εναλλακτική λύση τόσο για την αποφυγή σειράς μέτρων που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο όσο και για την προτεινόμενη, από άλλα μέλη της Επιτροπής, «ταχεία» εφαρμογή του ν. 3863/10 (υπολογισμό των νέων συντάξεων σύμφωνα με τα ποσοστά αναπλήρωσης του σχετικού νόμου και τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου και όχι για το χρόνο από την 1/1/2011 και μετά).

«Ανοικτή» παραμένει, ωστόσο, η επανανομοθέτηση των παρακρατήσεων εισφορών από τις συντάξεις για την εξοικονόμηση δαπάνης πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2016 από το Ασφαλιστικό επιπλέον των περικοπών που ήδη γίνονται και οι οποίες δεν επαρκούν για να καλυφθούν ούτε τα προαπαιτούμενα του νέου Μνημονίου ούτε και τα ελλείμματα των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης (3,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2016).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com