Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσειων με 65 εκατομμύρια ευρώ

Νέο πρόγραμμά, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο αναθέρμανσης της αγοράς, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,Λούκα Κατσέλη, στη συνάντησή της με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.


Την Τετάρτη η Λούκα Κατσέλη θα δώσει λεπτομέρειες για τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για προγράμματα όπως είναι η νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα και τα προγράμματα για τους μικρομεσαίους καθώς και για την προώθηση ενός νέου προγράμματος που θα αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις. Ακόμα ανέφερε πως τις προσεχείς εβδομάδες θα προωθηθούν και τα νομοσχέδια για την υπερχρέωση και για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

Σχετικά με την συνάντηση, η υπουργός ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με δύο άξονες προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας. Από την μεριά της ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος της κ. Δ. Αρμενάκης, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να υπάρχουν τακτικές επαφές διαλόγου και πως τέθηκαν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα του παραεμπορίου, των εκπτώσεων, των προσφορών και της εμπορικής χωροταξίας.

Στη συνάντηση οι έμποροι ζήτησαν να μπορούν να πραγματοποιούνται εκπτώσεις δύο φορές το χρόνο και προσφορές μέχρι τέσσερις φορές το χρόνο.Η υπουργός ανέφερε ότι καταρχήν υπάρχει συμφωνία για να επανέλθει η απαγόρευση διενέργειας προσφορών πριν από την περίοδο των εκπτώσεων και το θέμα εξετάζεται προκειμένου να προωθηθεί και η σχετική απόφαση. Τέλος, οι έμποροι σημείωσαν ότι δεν έχει τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com