Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Υπό διερεύνηση οι καταγγελίες Βγενόπουλου για τις άγονες γραμμές

Με την αποστολή του συνόλου της σημερινής συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της MIG και της Olympic Air, Ανδρέα Βγενόπουλου, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει, απαντά η κυβέρνηση στον επιχειρηματία.


"Η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών, Δήμητρης Ρέππας. " Κατανοούμε την επιχειρηματική άμιλλα και σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το νόμο προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον", τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: "Το σύνολο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του κ. Βγενόπουλου αποστέλλεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας".

"Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του", καταλήγει η ανακοίνωση του Δημ .Ρέππα.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε την αποπομπή του αρμόδιου υφυπουργού, Νίκου Σηφουνάκη, από την κυβέρνηση, εξαιτίας του αποκλεισμού της Olympic Air από το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα την επιτροπή που ασχολήθηκε με το διαγωνισμό ότι επέδειξε μεροληπτική συμπεριφορά.

Η απάντηση Σηφουνάκη...

Με μια λιτή δήλωση απάντησε ο υφυπουργός υποδομών στον επιχειρηματία. "Η αντιπαράθεση που υπήρξε στη Βουλή με τον πρόεδρο της MIG και τη συζήτηση ακρόασή του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, υπήρξε πολιτική και μόνο. Γνώμονας μου η προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Και τότε και τώρα", δήλωσε ο Ν. Σηφουνάκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com