Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΝΔ: προϋπολογισμός υπηρέτης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων

Μικροκομματικές σκοπιμότητες με φούσκωμα του ελλείμματος φέτος και πλασματική μείωσή του το 2010 και αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την κατάθεσή του προσχεδίου προϋπολογισμού.


O προϋπολογισμός "αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες, οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας", υποστήριξε.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της κριτικής του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η μισή δαπάνη για το έκτακτο επίδομα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, όταν τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά που θα το χρηματοδοτήσει θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2010. Αντιστοίχως, τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009 θα εμφανισθούν το 2010.

Σχετικά με την αθέτηση των υποσχέσεων, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω ό,τι έδωσε με το επίδομα, μέσω της αύξησης της φορολογίας. Ο Γ. Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε ότι η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία θα οδηγούσε σε περιορισμό του ελλείμματος, χωρίς αλλαγές στη φορολογία. "Μόνη επιλογή για την αύξηση των εσόδων πρέπει να είναι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής", τόνισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com