Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Επιτροπή θα αποφασίσει για την εκκλησιαστική περιουσία

Σε επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Εκκλησίας θα εξεταστεί το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας που αξιοποιείται οικονομικά. Στο τραπέζι του διαλόγου, χωρίς όμως χρονοδιάγραμμα , θα τεθούν με ξεχωριστές επιτροπές όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχιεπίσκοπος φαίνεται να συμφωνούν στην επίτευξη διακριτών σχέσεων μεταξύ κράτους και εκκλησίας.


Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας ώστε "μέσα από τους διακριτούς ρόλους να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο θα διαμορφωθούν επιμέρους επιτροπές για να προχωρήσει η διαδικασία".

Από τη μεριά του, ο αρχιεπίσκοπος άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε συμφωνία σε όλα τα θέματα και ιδιαίτερα σε εκείνο που αφορά στη φορολόγηση της περιουσίας, καθώς έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις στις κόλπους της Ιεράς Συνόδου. Όπως δήλωσε,"συζητήσαμε πολλά θέματα, άκουσα τις απόψεις του πρωθυπουργού, είπα όμως κι εγώ τις δικές μου, καθώς είμαι πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου". Σημείωσε ότι θα μεταφέρει τα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το πνεύμα της συνεργασίας θα το αγκαλιάσει και η Σύνοδος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com