Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

«Αποκεφαλισμό» Σηφουνάκη ζητά ο Ανδρ. Βγενόπουλος

Την απομάκρυνση του υφυπουργού Μεταφορών, Νίκου Σηφουνάκη, από την κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατηγορώντας τον για «σκανδαλώδη ανεπάρκεια» στον τομέα των Μεταφορών.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του ομίλου και της Olympic Air διευκρίνισε ότι η κριτική του δεν αφορά στον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, αλλά προσωπικά τον Ν. Σηφουνάκη. "Λογικά θα περίμενε κανείς ως τομεάρχης Μεταφορών -όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- θα είχε εμπειρία στα ζήτημα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του". Χαρακτήρισε εντελώς ανέτοιμο το επιτελείο της κυβέρνησης στη χάραξη στρατηγικής για τις μεταφορές συνολικά και επεσήμανε πως" τα όρια μας "έχουν εξαντληθεί".

Αφορμή της επίθεσης αποτέλεσε η απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αποκλείσει την Olympic Αir από το διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές, ο οποίος απονέμει τα δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης 24 δρομολογίων εσωτερικού για την περίοδο Δεκεμβρίου 2009 - Μαρτίου 2010. Σημειώνεται ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί πρόκριμα για το αποτέλεσμα του νέου διαγωνισμού που προκήρυξε η ΥΠΑ για τις ίδιες γραμμές και αφορά στην περίοδο Απριλίου 2010 - Μαρτίου 2012.

Όπως φάνηκε και από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αποκλεισμός της Olympic έγινε δεκτός με οργή από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος αποκάλυψε ότι η προηγούμενη διαδικασία -η οποία κηρύχθηκε άγονη ύστερα από απόφαση του τέως υπουργού Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ματαιώθηκε "μετά από δικές μας πιέσεις".

Ο Ανδρ. Βγενόπουλος συνέχισε την επίθεσή του κατά του Ν. Σηφουνάκη αναφερόμενος στην "περιβόητη συμμετοχή του Δημοσίου στην Ολυμπιακή" . Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της MIG, είχε ταχθεί κατά τη μεταξύ τους συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη άνοιξη στα γραφεία της Βουλής , υπέρ μιας μειοψηφικής συμμετοχής του Δημοσίου στην επιχείρηση. "Πρόσφατα όμως, ο κ. Σηφουνάκης σε δηλώσεις του είπε ότι δεν έχει νόημα η μειοψηφική συμμετοχή , άραγε ο κ. Σηφουνάκης κατάργησε τον πρωθυπουργό; Πως κυβερνιέται ο τόπος;" διερωτήθηκε.

Ο Ν. Σηφουνάκης αναμένεται να απαντήσει στην επίθεση αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και σχόλια για τα στατιστικά στοιχεία

Ο επικεφαλής της MIG σχολίασε και την υπόθεση των ψευδών στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, την οποία χαρακτήρισε "εθνική ντροπή". Ο Ανδρ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα έγινε περίγελος της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι η υπόθεση ισοδυναμεί "με δέκα χιλιάδες Βατοπέδια και πενήντα χιλιάδες Siemens".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com