Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

«Γενικά ήπιες οι παρενέργειες από το εμβόλιο της νέας γρίπης»

Οι παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής από τα εμβόλια είναι γενικά ήπιες, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Η Υπηρεσία εκτιμά πως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πιο αναλυτικά, η ΕΜΕΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί μετά τον εμβολιασμό με κάποιο από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια κατά της νέας γρίπης -το Focetria της Novartis το Pandemrix της GlaxoSmithKline και το Celvapan της Baxter Internatonal-ήταν γενικά μέχρι στιγμής «ελαφρές», όπως πυρετός, ναυτία, πονοκέφαλος, αλλεργικές αντιδράσεις -κατά κύριο λόγο δερματικές- γεγονός που αποδεικνύει σύμφωνα με την υπηρεσία «το ασφαλές προφίλ» των τριών εμβολίων.

Η ΕΜΕΑ σημειώνει ότι έχει αναφερθεί ένας πολύ μικρός αριθμός περιπτώσεων συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ, μια σπάνια ασθένεια του περιφερικού νευρικού συστήματος και θάνατοι εμβρύων. Η υπηρεσία αυτή τη στιγμή «αποτιμά αυτές τις περιπτώσεις» και δηλώνει ότι «σύμφωνα με τις παρεχόμενες πληροφορίες δεν υπάρχει απόδειξη ότι συνδέονται με τα εμβόλια».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com