Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Μεταρρυθμίσεις σε έξι άξονες προτείνει ο ΣΕΒ

Τους έξι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθουνν οι αναγκαίες αλλαγές στο κράτος, την οικονομία και την κοινωνία προτείνει ο ΣΕΒ στην αποψινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο, απαραίτητες αλλαγές για τις αλλαγές στο κράτος είναι:

* • Η εξυγίανση του πελατειακού και διαπλεκόμενου κράτους και η δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.
* • Η καταπολέμηση της διαφθοράς, που όπως τονίζει νοθεύει τη λειτουργία της δημοκρατίας μας και διαβρώνει τους θεσμούς.
* • Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης -που ενσωματώνει και την πράσινη ανάπτυξη.
* • Η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, με την οργάνωση ενός κοινωνικού κράτους πραγματικών κοινωνικών υπηρεσιών και όχι συντεχνιακών επιδομάτων.
* • Η αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών της Παιδείας και της Υγείας.
* • Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ως πεδίο ανάδειξης των δημιουργικών αναπτυξιακών δυνάμεων του τόπου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ “Η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής θέσης της χώρας -την επαύριον της ανατροπής των στοιχείων και για το έλλειμμα του 2008, που μας άφησε έκθετους στην Ευρωπαϊκή Ένωση- σηματοδοτεί τον κίνδυνο υποβάθμισης του μέλλοντός μας” και αυτό που προέχει είναι να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών.

Ακόμη σύμφωνα με τον Δημ. Δασκαλόπουλο, το κράτος πρέπει να δώσει πρώτο το παράδειγμα στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού μας εκτροχιασμού, μειώνοντας δραστικά τις σπατάλες του.Επίσης πρόσθεσε πως “Είναι, καταρχήν, ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι διακηρυγμένες προθέσεις και οι πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τέλος, όσον αφορά τη συνεργασία ΣΕΒ και υπουργείου, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως “Σε κάποιες θέσεις ή διαγνώσεις πιθανόν να διαφέρουμε. Συγκλίνουμε, όμως, ως προς την αντίληψη και τις κατευθύνσεις και αυτό είναι το σημαντικό”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com