Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αντιπολιτευτική... tabula rasa από την Ντόρα Μπακογιάννη

Στο δίπτυχο «ενότητα στην παράταξη» και «αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», κινήθηκε η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση υποστηρικτών της, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Η τέως υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ για τη δήλωση υποστήριξης στο πρόσωπό της, λέγοντας ότι “αυτό που προσδιορίζει τις επιλογές όλων μας, δεν είναι οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά το ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον αυτής της παράταξης”. Ταυτόχρονα, με αφορμή την απόφαση του Δημ. Αβραμόπουλου -”του φίλου Δημήτρη”- να αποχωρήσει από την κούρσα της διαδοχής, η κ. Μπακογιάννη αφού έπλεξε το εγκώμιό του, σχολίασε ότι “κατανοεί τις ανησυχίες του και τον προβληματισμό του που τον οδήγησαν στις σημερινές του αποφάσεις. Θέλω όμως να τον διαβεβαιώσω πως σε ό,τι με αφορά θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κλίμα ενότητας της παράταξής μας”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση αποφεύγει τα δύσκολα και ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι “από την πρώτη μέρα, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα εντυπώσεων”. Χαρακτήρισε "πυροτεχνήματα" τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και την επιλογή γενικών γραμματέων μέσω ανοιχτής διαδικασίας.

Παράλληλα μίλησε για μια κυβέρνηση που “επιλέγει να παίζει συνεχώς καθυστερήσεις, σε έναν αγώνα που είναι στο πρώτο λεπτό”. Η βουλευτής της Ν.Δ. ενστερνίστηκε τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση "φουσκώνει" τεχνητά το έλλειμμα φέτος, για να ισχυριστεί του χρόνου ότι το μείωσε, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της για τη μη ανανέωση των προγραμμάτων Stage στο Δημόσιο.

Υπόσχεται αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος τόνισε ότι η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει “σε πρόσωπα, σε πολιτικές προτάσεις, σε ιδέες”, ζητώντας “να γίνουμε σε όλα πιο τολμηροί”. Έθεσε ως πρώτο μέλημα “να πετάξουμε στα σκουπίδια τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία”. Δεν προχώρησε όμως σε αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας”, είπε, υποστηρίζοντας ότι “ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο κόμμα δεν κάνει πολιτική με δανεικά, ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο κόμμα βάζει τάξη και νοικοκυρεύει την οικονομία της χώρας".

Λέγοντας ότι η ΝΔ είναι κόμμα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, δεσμεύτηκε ότι “δεν θα κολακέψουμε τα οργανωμένα συμφέροντα, δεν θα διαιωνίσουμε τα προνόμια των λίγων, που καταλήγουν σε βάρος των πολλών”. Αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας και των ελευθεριών, υπογραμμίζοντας ότι “η Δημόσια Τάξη και η Ασφάλεια είναι κόρες της ελευθερίας”. Διαμήνυσε ότι “η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά την κατάχρηση των δικαιωμάτων των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών. Δεν θα ανεχθούμε την κατάλυση της ελευθερίας με τη βία και με αντικοινωνικές συμπεριφορές”.

Καταλήγοντας δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει σημαντικές αλλαγές στο κόμμα, όπως:

* - Συγκεκριμένο χρόνο θητείας του Προέδρου του κόμματος. "Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι Μητροπολίτης για να εκλέγεται ισοβίως", είπε.
* - Προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην αυτοδιοίκηση.
* - Αναδιάρθρωση της σύνθεσης τόσο του Συνεδρίου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
* - Θέσπιση εκλεγμένου Συμβουλίου Δεοντολογίας

 
website counter
friend finderplentyoffish.com