Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δεν απεργούν οι βενζινοπώλες

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με ανακοίνωσή της καθησυχάζει τους καταναλωτές και τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού στην αγορά καυσίμων και ότι μέχρι στιγμής η τροφοδοσία της αγοράς είναι κανονική.


Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να συνεχίσουν να εφοδιάζονται σε κανονικούς ρυθμούς, προκειμένου να μην δημιουργηθεί τεχνητό πρόβλημα έλλειψης.

"Όσοι δεν κινούν τα οχήματά τους, παρακαλούνται να μην τρέξουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, προκαλώντας συνωστισμό και τεχνητή υπερκατανάλωση", αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει με αφορμή πληροφορίες για κινητοποίηση του κλάδου, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και τα πρατήρια θα είναι κανονικά ανοικτά.

Χθες, υπερψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα καύσιμα με ψήφους 154 υπέρ και 128 κατά.

Την ίδια ώρα ουρές, σχηματίζονται κατά διαστήματα από το πρωί στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους οδηγούς να σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, φοβούμενοι έλλειψη καυσίμων, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

Κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν ήδη μείνει από αμόλυβδη βενζίνη εξαιτίας της υψηλής ζήτησης που υπήρξε τις τελευταίες δύο ημέρες. Χειρότερη αναμένεται να γίνει η κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για απεργία οι βυτιοφορείς καθώς και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μπλοκάρει την αισχροκέρδεια κάποιων προειδοποιεί ακόμη και με επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com