Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Κάποιοι θα έπρεπε να πάνε φυλακή

Οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας βρίσκονται στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και θα λογοδοτήσουν, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας. «Με ρωτούν συνεχώς, δεν πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;», είπε.


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε σκληρή αυτοκριτική και κατηγόρησε τον εισηγητή της ΝΔ, Μαργαρίτη Τζίμα, ότι κατέβαλε τεράστια προσπάθεια "υπεράσπισης αυτών που δεν μπορεί υπερασπιστεί". Όσον αφορά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παροχή ανακριβών στατιστικών στοιχείων στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους έλληνες πολίτες. "Δεν είναι δυνατόν αναγνωρίζουμε προβλήματα και να μην προσωποποιούνται", υπογράμμισε.

Goldman Sachs

Ο υπουργός οικονομικών καταλόγισε πολιτικό θράσος στη Νέα Δημοκρατία, επειδή κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παραποίηση στοιχείων, με αφορμή την υπόθεση των συναλλαγών του Δημοσίου με τη Goldman Sachs. Έκανε λόγο για μια απελπισμένη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της και επέμεινε οτι δεν υπήρχε τίποτε παράνομο στις επίμαχες συναλλαγές και διερωτήθηκε γιατί η Ν.Δ. δεν είχε στείλει την υπόθεση σε εισαγγελέα τα πεντέμισι χρόνια που κυβερνούσε. Αντιθέτως, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετέφερε το χρέος στο 2037, με ανάλογες μεθόδους.

ΕΣΥΕ

Όσον αφορά στη μετατροπή της στατιστικής υπηρεσίας σε ανεξάρτητη αρζή, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό το οποίο ζητούσε η Ε.Ε. τα τελευταία πέντε χρόνια. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει τα θεσμικά εχέγγυα, ώστε οι δημόσιοι λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. "Είμαστε ανυποχώρητοι στο ότι εμείς θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο τη θεσμική ανεξαρτησία της αρχής. Πάνω από όλα το χρωστάμε στους έλληνες πολίτες", δήλωσε.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλη, δήλωσε ότι η Βουλή δεν μπορεί να έχει τέτοια εκτελεστική αρμοδιότητα. Λίγο νωρίτερα και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δημ. Παπαδημούλης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι προχωρά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να σκεπάσει τη "λυπητερή" των άδικων μέτρων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com