Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος μέσω... Νέας Υόρκης αναζητεί η Ν.Δ.

Ως «τεκμήριο αθωότητας» της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας παρουσίασε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις σχέσεις ελληνικού δημοσίου - Goldman Sachs.


O Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι "έκρυβαν συστηματικά και μεθοδικά το δημόσιο χρέος, μετακυλύοντας δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές". Σχολιάζοντας την υπόθεση δανεισμού της Ελλάδας από την αμερικανική τράπεζα, την περίοδο 2000 - 2009, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να παριστάνει, ούτε τον τιμητή, ούτε τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής".

Επιπροσθέτως έβαλε κατά του πορίσματος της ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία ερεύνησε την υπόθεση παροχής ψευδών στατιστικών στοιχείων στις Βρυξέλλες. Αμφισβήτησε ευθέως την αξιοπιστία της, υποστηρίζοντας ότι το πόρισμά της, δεν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο ομόλογο της Goldman Sachs. Επίσης, κατηγόρησε το μέλος της επιτροπής Στ. Μπαλφούσια ότι είπε ψέματα απαντώντας σε ερώτηση του τέως υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου.

ο Π. Παναγιωτόπουλος σημείωσε, πάντως, ότι όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα των New York Times ήταν ήδη γνωστά, λέγοντας πως "όταν έκανε τις σχετικές καταγγελίες η Νέα Δημοκρατία, είτε με την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπό την ιδιότητα του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό, είτε παλαιότερα με δηλώσεις του τότε Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου ή μεταγενέστερα με δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκώφευε πλήρως απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες".

Χρ. Σταϊκούρας: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρ, Σταϊκούρα. Κάνοντας εκτενή αναφορά στην έκθεση της Eurostat, από τον Ιανουάριο του 2010, είπε ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επανέφεραν στο προσκήνιο εκτεταμένες πρακτικές διαχείρισης και απόκρυψης του δημοσίου χρέους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

"Πράγματι, αυτό το θέμα το έχουμε αναδείξει πάρα πολλές φορές. Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε κάνει ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα. 'Κωδικοποιώ και θα σας καταθέσω', είχε πει, 'στοιχεία για ένα χρέος του 2001 ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έστειλε να πληρωθεί το 2004 έως το 2019, υπογράφοντας 18 τέτοια προιόντα, 18 swaps με την εταιρεία Goldman Sachs', τόνισε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com