Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων, ύστερα από προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι τελωνειακοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την Τετάρτη, πρέπει τώρα να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες τους.


Η απεργία είχε προκαλέσει "έμφραγμα" στην αγορά καυσίμων και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες των μεγάλων πόλεων, καθώς έξω από τα βενζινάδικα στα οποία υπήρχε ακόμη αμόλυβδη είχαν σχηματιστεί ουρές οχημάτων. Χθες, το απεργιακό μέτωπο είχε παρουσιάσει ρωγμές, καθώς οι τελωνειακοί σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεων.Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών. Γ. Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους των απεργών απεδείχθη αδιέξοδη. Το υπουργείο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να λυθεί η απεργία.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η απεργία κηρύσσεται παράνομη, θα επιδοθεί σήμερα στους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι από αύριο, Κυριακή, οφείλουν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com