Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση Αράπογλου για την ανακατασκευή της αγοράς «Μοδιάνο»

Ερώτηση για την «τύχη» της κεντρικής αγοράς «Μοδιάνο», την ανακατασκευή της οποίας φέρεται να διαπραγματεύεται με τη μέθοδο της αντιπαροχής η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, κατέθεσε στους συναρμόδιους υπουργούς η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.


Η πασίγνωστη αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, που δεσπόζει στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, χτίστηκε το 1922 και είναι έργο του μηχανικού Ελί Μοδιάνο. Έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον καθώς φέρει αετωματική πρόσοψη και γυάλινη στέγη και στεγάζει δεκάδες καταστήματα κρεάτων, ψαριών, τροφίμων και οπωροκηπευτικών. Τα τελευταία χρόνια, πολλά από τα καταστήματα αυτά, δίνουν τη θέση τους σε ταβέρνες και ψητοπωλεία, ενώ αρκετά παραμένουν κλειστά, θύματα της έντονης πτώσης της κίνησης της κεντρικής αγοράς. Μια πτώση που οφείλεται στην εγκατάλειψη του ιστορικού κέντρου, που δε μπορεί να ανταγωνιστεί τεράστια εμπορικά κέντρα τα οποία δημιουργήθηκαν στις παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, η κ.Αράπογλου ρωτά τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού και Μεταφορών: "Γνωρίζουν τις προθέσεις της Διοίκησης της ΚΕΔ και τις διαπραγματεύσεις στις οποίες προβαίνει, προκειμένου να "αξιοποιήσει" με τη μέθοδο της αντιπαροχής την πιο γνωστή ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης; Αν ναι, τι ακριβώς περιλαμβάνει το "επιχειρηματικό" σχέδιο συμφωνίας;"
 
website counter
friend finderplentyoffish.com