Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Προβληματισμός του ΚΕΠΚΑ για την συνεργασία των δύο αερομεταφορέων

«Προβληματισμό και ανησυχία» εκφράζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή για τη «συνεργασία» των δύο σχεδόν μεγάλων αερομεταφορέων της χώρας.


"Τίθεται κατ αρχάς, το ερώτημα τι σημαίνει ή τι κρύβεται, πίσω από τη λέξη συνεργασία. Κοινές πτήσεις, για να μην πετούν τα αεροπλάνα, με άδειες θέσεις; Συμφωνίες για ίδιες ή παρόμοιες τιμές εισιτηρίων; Συγχώνευση των δύο εταιριών; Η πικρή μας εμπειρία, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη είχε μείνει μόνο μια αεροπορική εταιρία, ήταν ότι δεν έβρισκες εισιτήριο κάτω από 200 – 220 ευρώ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ και δηλώνει κάθετα αντίθετο με τη δημιουργία ενός μονοπωλίου και μάλιστα ιδιωτικού.

Ζητά από την κυβέρνηση και την Επιτροπή Ανταγωνισμού:

♦ Να εξετάσουν με πολύ μεγάλη προσοχή, την ονομαζόμενη "συνεργασία" των δύο εταιριών, πριν δώσουν οποιαδήποτε έγκρισή τους.

♦ Σε περίπτωση που αληθεύουν τα όσα ισχυρίζονται, περί ζημιών (τα οποία, όμως, είναι απλά σενάρια και προβλέψεις για το 2010) και εγκριθεί η συνεργασία, πρέπει να υπάρξει σοβαρή και διαρκής εποπτεία της αγοράς των αερομεταφορών, διασφάλιση της καθολικής υπηρεσίας για τις άγονες γραμμές, χωρίς βλαπτικές συνέπειες για την εθνική οικονομία, τους φορολογούμενους και τους καταναλωτές. Να γίνει σύνδεση του πραγματικού κόστους της μεταφοράς με την τιμή του εισιτηρίου. Σε περίπτωση αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, θα πρέπει να επιβληθεί πλαφόν, στις τιμές, εφόσον σ αυτόν τον τομέα της αγοράς δε θα λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com