Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Morgan Stanley: Μειώνει τιμές για τέσσερις ελληνικές τράπεζες

Στη μείωση των τιμών-στόχων για τέσσερις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Morgan Stanley, σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ενώ παράλληλα ο οίκος υποβαθμίζει τη σύσταση για την Πειραιώς και τη Eurobank.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley...Ειδικότερα, η Morgan Stanley διατηρεί σύσταση «overweight» για την Alpha Bank και μειώνει την τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ από 13,5 ευρώ, ενώ για την Εθνική Τράπεζα ο οίκος διατηρεί σύσταση «equalweight» και μειώνει την τιμή-στόχο στα 15 ευρώ από 27 ευρώ.

Αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς η Morgan Stanley υποβαθμίζει τη σύσταση σε «underweight» από «equalweight», ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 5,5 ευρώ από 11 ευρώ. Τέλος, για την Eurobank υποβαθμίζει τη σύσταση σε «equalweight» από «overweight» και μειώνει την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ από 13,5 ευρώ.

Εξάλλου, στην έκθεση ο οίκος υποβαθμίζει τη στάση του για το σύνολο του ευρωπαϊοκύ κλάδου σε "cautious" καθώς εκτιμά ότι η αύξηση των spread οδηγεί σε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις τράπεζες, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη, που θα επηρεάσει αρνητικά το καθαρό επιτοκιακό κέρδος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com