Μια ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό πρόβλημα εξακολουθεί να προτιμά ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά την απροθυμία μελών της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, να συνδράμουν. Απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά, ο Ντομινίκ Στρος - Καν εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η Ε.Ε. θα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στην Ελλάδα.
Εξέφρασε για ακόμη μία φορά ικανοποίηση για τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα και τόνισε πως "τώρα έχει πολύ μεγάλη σημασία η εφαρμογή τους". Όσον αφορά στη συνεργασία του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, επανέλαβε ότι αφορά στην τεχνική υποστήριξη, στην παροχή συμβουλών και στη συμμετοχή στελεχών του Ταμείου στο κλιμάκιο που παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.
Ο Ντ. Στρος - Καν δεν θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. "Δεν ξέρω περί τίνος ακριβώς πρόκειται, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω", δήλωσε. Διευκρίνισε, πάντως πως αν αφορά στον μηχανισμό βοήθειας των μελών της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ δεν έχει κάποια ένσταση για τη δημιουργία του.
Όσον αφορά στα κερδοσκοπικά παιχνίδια, μέσω των ασφάλιστρων κινδύνου για τα κρατικά ομόλογα, σημείωσε ότι "θα χρειαστεί χρόνος για να μάθουμε ακριβώς ποιο ρόλο έπαιξαν στην περίπτωση της Ελλάδας". Ζήτησε τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών, "ώστε "α είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με τα ισχυρά συμφέροντα".
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, εκτίμησε ότι οι αγορές θα ανταποκριθούν στις προσπάθειες της Ελλάδας.
"Τώρα είμαστε στην φάση της εφαρμογής που είναι πολύ κρίσιμο να προχωρήσει. Οι αγορές θα είναι εκεί και θα ανταποκριθούν, επιτρέποντας στην χώρα να δανειστεί με λογικά επιτόκια", δήλωσε.