Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Γιάννος Παπαντωνίου: «Καμία ευθύνη για το C4I»

Διέψευσε ο πρώην υπουργός εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου τόσο ότι γνώριζε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όσο και το ότι το υπουργείο του είχε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο και ευθύνη για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως για τις προδιαγραφές του συστήματος.


Σύμφωνα με τα όσα κατέθσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens, για την ανάθεση του έργου προκρίθηκαν οι διαδικασίες του Προεδρικου Διατάγματος 284 του 89 για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμενου να υπάρξει ταχύητητα και αποτελεσματικότητα στην όλη διαδικασία.

Υπογράμμισε, δε, ότι έγιναν εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με πέντε γύρους προσφορών που κατέληξαν να αποχωρήσει από την διαγωνιστική διαδικασία η TRS και να παραμείνει η SAIKS.

Αναφορικά με την αρχική σύμβαση ο κ Παπαντωνίου, υποστήριξε ότι ήταν ισχυρή, ενώ σχετικά με μια καταγραφή στο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τη σημείωση "Παπαντωνίου-Τσοχατζόπουλος-Σκανδαλιδης non paper", είπε χαρακτηριστικά πως "ούτε non paper θυμάται αλλά ούτε και τον κ Χριστοφοράκο γνωρίζει".


Πως σχολίασαν τα μέλη της Επιτροπής την κατάθεση Παπαντωνίου

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, επισήμανε ότι επί των ημερών του κ Παπαντωνίου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκήρυξε προμήθειες ως υπερεργολάβος άλλων υπουργειων, μέσω του Προεδρικού Διατάγματος για την προμήθεια πολεμικού υλικού. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τζαβάρας όμως, στην περίπτωση του C4I η προμήθεια δεν αφορούσε πολεμικό υλικό, ούτε και αυστηρά τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι ο Γ. Παπαντωνίου εμφανίστηκε απολύτως αλληλέγγυος με τον κ Χρυσοχοϊδη στους χειρισμούς για την ανάθεση του C4I, ενώ ο κ Παφίλης από το ΚΚΕ "στάθηκε" στην απάντηση του κ Παπαντωνίου, σύμφωνα με την οποία αμερικανοί και βρετανοί πίεζαν τη χώρα μας παραμονή των Αγώνων με τη μη συμμετοχή των αθλητών τους εάν δεν παίρναμε το C4I, ή σύστημα παρόμοιο με αυτο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com