Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας μέσα στο 2010 ανακοίνωσε η Λούκα Κατσέλη

Την πρόθεσή της να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση «Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας», το οποίο θα διαχειριστεί κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά και από ιδιωτικούς πόρους, ανακοίνωσε σήμερα η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Στην εκδήλωση μετείχε και μίλησε και ο προκάτοχός της, Ανδρέας Λοβέρδος.



Η υπουργός εξήγησε πως το Ταμείο θα χρηματοδοτεί δράσεις που συνδυάζουν κοινωνικούς σκοπούς και επιχειρηματικότητα, και θα είναι στο πνεύμα του νομοσχεδίου για τις εταιρίες κοινωνικής οικονομίας (ΕΚΟ), που ανακοίνωσε πρόσφατα ο προκάτοχός της, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την υπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το Νοέμβριο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του νέου «Ταμείου Επιχειρηματικότητας».

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε πως από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει τη δράση του και το Ταμείο Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας (με αρχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ). Από το ίδιο βήμα η Λούκα Κατσέλη, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κάλεσαν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που δίνεται έως τις 15 Οκτωβρίου και να επωφεληθεί από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλόμενες εισφορές τους στο δημόσιο.

Στη συνέχεια, οι διοικητές ασφαλιστικών φορέων ενημέρωσαν λεπτομερέστερα τους συμμετέχοντες για τις δυνατότητες και τα οφέλη που έχουν προχωρώντας τώρα σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο, η μη απόδοση εισφορών αφορά πάνω από 800.000 περιπτώσεις στην Ελλάδα ενώ σύμφωνα με τον κ.Κουτρουμάνη, οι μέχρι τώρα βεβαιωμένες εισφορές αναφέρονται σε οφειλές επιχειρήσεων ύψους 12 δις ευρώ. Από την άλλη η εισφοροδιαφυγή λόγω μαύρης εργασίας φθάνει στα 9 δις ευρώ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com