Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Προσκλητήριο Διαμαντοπούλου για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας

Τις τράπεζες επιδιώκει να βάλει στο «παιχνίδι» της επιχειρηματικότητας και της έρευνας, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, όπως ανέφερε στη Θεσσαλονίκη, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τους εννέα φορείς που συμμετέχουν στην «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας».




Στην ομιλία της, η υπουργός επισήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης ιδιωτικών και δημόσιων κεφαλαίων, με επίκεντρο την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και ανάπτυξη για τη χώρα.

Ειδικά για το οικονομικό κομμάτι τόνισε ότι "υπάρχει σημαντική δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης", αλλά ξεκαθάρισε ότι "ο τραπεζικός τομέας πρέπει να μπει και ν 'αναλάβει τα ρίσκα και τις ευθύνες του".

Η πληροφορική, η αγροβιοτεχνολογία, η ιατρική, το περιβάλλον και αρκετοί ακόμη, είναι μερικά από τα πεδία δράσης για ν' αναπτυχθούν πατέντες και νέες υπηρεσίες. Στους τομείς αυτούς καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι φορείς που υπέγραψαν χθες το μνημόνιο και είναι: Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), η Τεχνόπολις, η θερμοκοιτίδα i4G A.E, η θερμοκοιτίδα Θέρμη Α.Ε., η Εταιρία Διαχείρισης και Ανάπτυξης ΤΕΠ Α.Ε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com