Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στρος Καν: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να λάβει άμεσα νέα μέτρα

Θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το ακριβές ποσοστό της αναθεώρησης του ελληνικού ελλείμματος για να εξακριβωθεί εάν χρειάζεται αλλαγή του προγράμματος της χώρας, αναφέρει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.



Σε ομιλία του στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ο Στρος-Καν χαρακτήρισε "ατυχή" εξέλιξη την αναθεώρηση του ελλείμματος της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε πως προς το παρόν δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι.

“Φυσικά, θα ήταν καλύτερο να είχαμε τις σωστές πληροφορίες νωρίτερα, αλλά, όπως έχω πει και άλλες φορές, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με τρόπο που τόσο εμείς όσο και η ΕΕ θεωρούμε πολύ τολμηρό. Αυτά που κάνουν κινούνται απόλυτα στη σωστή κατεύθυνση. Σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν” δήλωσε για να προσθέσει “αυτή τη στιγμή δεν θα συμβούλευα την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει κάτι” .

Σύμφωνα με τον Στρος Καν, πρέπει να γίνει πρώτα γνωστό το μέγεθος της αναθεώρησης και πόσο επηρεάζει το 2010 για να εξακριβωθεί εάν χρειάζεται αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα. "Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σαφώς στο σωστό δρόμο και αυτό είναι που θα ήθελα να υπογραμμίσω” κατέληξε στις δηλώσεις του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com