Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σε διαβούλευση η ανταλλαγή ενέργειας από τις λιγνιτικές της ΔΕΗ

Σε διαβούλευση έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αντιπρόταση που έκανε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφύγει την εκποίηση εργοστασίων και την εκχώρηση λιγνιτικών κοιτασμάτων.



Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, η ΔΕΗ θα διαθέσει στη διεθνή αγορά Συμβάσεις Ανταλλαγής Ενέργειας («ΣΑΕ»). Πρακτικά η ΔΕΗ θα παραχωρήσει το δικαίωμα σε εταιρείες να πουλήσουν λιγνιτική ενέργεια στην Ελλάδα με αντάλλαγμα ίσης αξίας ενέργεια την οποία θα διαθέσει η ίδια σε ξένες αγορές.

Παράλληλα, σε διαβούλευση τίθενται και κάποιες άλλες ακόμη εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που η αγορά δεν ανταποκριθεί εν όλω ή εν μέρει στους διαγωνισμούς για την διάθεση των ΣΑΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και με βάση τις παρατηρήσεις και προτάσεις που θα έχουν υποβληθεί, θα προκύψει νέος κύκλος συζητήσεων με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής και θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com