Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Siemens

Αρνούνται κάθε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας. Εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους για τη δράση και τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής και κάνουν λόγο για σκοπιμότητες εις βάρος τους.



"Ως άθλια και αντιδημοκρατική" επίθεση χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Παπαθανασίου, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής προς το πρόσωπό του, που τον παραπέμπει στην προανακριτική επιτροπή εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του.

Δηλώνει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην απομάκρυνση του εισαγγελέα, Γιώργου Ζορμπά, αλλά και πως ουδέποτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τόσο η απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά καθώς και οι υπόλοιπες αλλαγές έγιναν πολύ πριν αναλάβει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Στις δηλώσεις του καταλήγει ότι δεν χειρίστηκε ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens, υπογραμμίζοντας ότι "πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας".

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής, μίλησε ειρωνικά για την εξεταστική λέγοντας πως αυτή "ξεκίνησε για «Μπεν Χουρ» και κατέληξε σε «Αμποτ και Καστελο» για να προσθέσει ότι «επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος τα κομματικά ταμεία και αυτοί που έπρεπε να μείνουν ανέλεγκτο".

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτιμά στη δήλωσή του ότι βρίσκεται στη λίστα για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή για δύο λόγους. Ως πρώτο λόγο αναφέρει το γεγονός ότι ήταν υπουργός Μεταφορών.

Όπως τονίζει τόσο στον ΟΣΕ όσο και στον ΟΤΕ δεν υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις ή αλλαγές τους, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, αγωνίστηκε για να αποτρέψει ζημιές και πως "έγκαιρα ζήτησε να κηρυχτεί έκπτωτη σύμβαση με την Siemens, γεγονός που προκάλεσε την μήνι της γερμανικής εταιρείας".

Ως δεύτερο λόγο αναφέρει στη δήλωσή του ότι «ο κατάλογος συντάχθηκε με κριτήρια face control σε μία κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι αρεστός σε ορισμένους κύκλους μέσα στο κόμμα του.

Εκτιμά δε, ότι έγινε δυσάρεστος, όταν το Δεκέμβριο του 2008 μίλησε για την θλιβερή κατάσταση που επερχόταν για την οικονομία, όταν μάλιστα πρότεινε να υπάρξει υπουργός Οικονομίας κοινής αποδοχής, πρόταση για την οποία, όπως αναφέρει τότε επικρίθηκε δημόσια.

Ακόμη είπε πως ορισμένοι "λησμονούν" την ασυνήθιστη για τα πολιτικά ήθη κίνηση να παραιτηθεί το Μάιο του 2009, με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης ΜΑΝ, για να δικαιωθεί στη συνέχεια όπως τόνισε ο ίδιος.

Τέλος ευχαρίστησε όσους βουλευτές διαφώνησαν χθες την παραπομπή του, σημειώνοντας ότι περιφρονεί την έννοια της παραγραφής κι ότι η πορεία του στην πολιτική «δεν υπήρξε στρογγυλή».

Σημειώνεται ότι με την παραπομπή του διαφωνίες εξέφρασαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι Πάνος Καμμένος, Αναστάσιος Νεράντζης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά από την ΝΔ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Παντελής Οικονόμου και Ανδρέας Μακρυπίδης.

Αυθαίρετη χαρακτηρίζει την εμπλοκή του στην υπόθεση ο Γ. Αλογοσκούφης υποστηρίζοντας ότι δεν είχε εξουσία σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ., πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

Ο πρωην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, κάνει λόγο για επικοινωνιακούς λόγους που οδήγησαν στην εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Ζούμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, όπου συσχετίζονται πρόσωπα με άσχετα θέματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση .

"Κεραυνό εν αιθρία" χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, το πόρισμα της Εξεταστικής. Υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με τις συμβάσεις του ΟΤΕ

 
website counter
friend finderplentyoffish.com