Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Στο Δημόσιο το 30% του τζίρου από το τζόγο

Μέρος των 10 δισ. ευρώ που χάνονται ετησίως από τον παράνομο τζόγο επιχειρεί να αποκτήσει το υπουργείο Οικονομικών με το σχέδιο ρύθμισης της αγοράς παιγνίων. Όπως παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, από τα 700 εκατ. ευρώ που έχουν υπολογιστεί στα έσοδα του 2011, τα 500 θα έρθουν από την έκδοση αδειών και τα 200 από τα τέλη των τυχερών παιγνίων. Οι αδειούχοι θα δίνουν στο Δημόσιο το 30% του τζίρου τους ενώ τα κέρδη θα φορολογούνται με 10%.


Ειδικότερα στα επόμενα 2-3 χρόνια, έχει υπολογιστεί ότι θα εισπραχθούν έσοδα άνω του 1 δισ. Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου προβλέπεται απαγόρευση συμμετοχής σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει τα 21 έτη και θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια. Με το νομοσχέδιο θα έρθει και η κάρτα παίχτη

Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχής στα παιχνίδια που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ.

Σχετικά με την αδειοδότηση των παιγνιομηχανημάτων προβλέπεται προκύρηξη 4-10 αδειών, δεκαετούς διάρκειας, για συνολικά 30.000 παιχνιδιομηχανήματα.

Ο φόρος στα κέρδη των παιχτών ορίζεται σε 10% ενώ στο Δημόσιο θα πηγαίνει το 30% του τζίρου.

Όσον αφορά στο διαδικτυακό στοίχημα προβλέπεται η προκήρυξη 15 έως 50 αδειών, πενταετούς διάρκειας, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Ακόμη, ιδρύεται η «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων» που θα παρακολουθεί την αγορά. Γενικές υποχρεώσεις αδειούχων, παρόχων και φορέων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com