Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φθηνότερα διόδια τον Μάρτιο υπόσχεται ο Γ. Μαγκριώτης

Μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η συμφωνία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κοινοπραξίες διαχειρίζονται τα διόδια στις εθνικές οδούς, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα, ενώ θα υπάρξουν διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, μέσω εκπτωτικών καρτών.

Μιλώντας σε ημερίδα για τους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, γνωστοποίησε ότι η διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα επιβαρύνει το Δημόσιο, το οποίο θα χάσει μέρος των προβλεπόμενων μελλοντικών εσόδων του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Πρόσθεσε δε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσουν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό και -όπως είπε- ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Μάλιστα, ανέφερε ότι το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε 60 - 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και ότι είναι ανάγκη το ποσό αυτό να εξευρεθεί από τα διόδια.

Ο Γ. Μαγκριώτης διευκρίνισε ακόμη ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com