Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Η έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη, η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία,οιι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν λόγω μνημονίου, η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας λόγω των συγχωνεύσεων των σχολείων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



Κυριακάτικη "Ε": "Επιχείρηση "Καντάφι τέλος"- Ξεκίνησε η επίθεση των συμμάχων μετά το διάγγελμα Σαρκοζί"

"Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών στη Λιβύη ύστερα από έκτακτη σύνοδο 22 ηγετών στο Παρίσι. Γαλλικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους μετά από αναγνωριστικές πτήσεις. Υπέρ της επέμβασης η Αθήνα, διαθέτει δυνάμεις στη συμμαχία".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ξεσηκωμός γονιών, μαθητών, καθηγητών για τον αφανισμό 1.237 σχολείων"

"Σε ορισμένες περιοχές οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνενώνονται 1.523 μονάδες σε 672, καταργούνται 157 και υποβιβάζονται 176. Στη δευτεροβάθμια συνενώνονται 410 σχολικές μονάδες σε 205 καταργούνται 24 και έπεται συνέχεια".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Δωσ' τα όλα- Γερμανικός εκβιασμός πίσω από το σχέδιο για τα 50 δισ."

"Διαβουλεύσεις με κρυφή ατζέντα, 7μελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Βερολίνο. Πιέσεις από την EADS στον Ευ. Βενιζέλο για να αγοράσουμε Eurofighters. "Πουλήστε μας τα φιλέτα, για να σας δώσουμε δάνεια" το τελεσίγραφο των Γερμανών".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Το διπλό παιχνίδι της Morgan Stanley με Alpha- Εθνική"

"Για "διπλό παιχνίδι" στην επιχειρηθείσα συγχώνευση μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank ελέγχεται η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley. Οπως αποκαλύπτεται, τη στιγμή που ενεργούσε ως σύμβουλος της Εθνικής στο deal που ναυάγησε, αγόραζε μετοχές της Alpha Bank ανεβάζοντας το ποσοστό της στο 5,1%".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πότε θα πάρετε εφάπαξ - Τι θα γίνει με το ΙΚΑ και το δημόσιο"

"Λύση με δανεικά ψάχνει ακόμα η κυβέρνηση για να μπορέσει το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων να καταβάλλει τα ποσά των εφάπαξ στους δικαιούχους του, τα οποία εκκρεμούν μέχρι και 3 χρόνια!".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Παραλίες- φιλέτα μπροστά στο τσουνάμι της "αξιοποίησης""

"Η πρώτη λίστα με δημόσια ακίνητα προς αξιοποίηση, μετά το Ελληνικό, είναι γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όρισαν τις παραλίες που μπορούν να γίνουν αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του χρέους. Το σχέδιο για τα 50 δισ. Πως τα ακίνητα θα γίνουν μετοχές για να μειώσουν το δημόσιο χρέος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Τον αντίχριστο "DAVID" στηρίζει και ο πανίσχυρος Μέρντοχ!"

"Ολα τα μέσα, πλέον, στη διάθεση του περιβόητου "DAVID" που εκπροσωπεί, όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, τον Σατανά, επί της Γης".

Η ΕΠΟΧΗ: "Λιβύη: πνίγεται στο αίμα η εξέγερση"

"Η εξέγερση του λαού της Λιβύης, όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο αιματοβαμμένος κρίκος των συνεχιζόμενων εξεργέσεων του αραβικού κόσμου. Η ισχύς του δικτάτορα Καντάφι θεμελιωμένη στο περιθώριο της ολιγωρίας των μεγάλων δυνάμεων-πελατών του και στηριγμένη σε μισθοφόρους οδηγεί σε σφαγές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ελληνικά μυστικά στα Wikileaks- Τι αποκαλύπτουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα για τους Ελληνες πολιτικούς στα κρίσιμα ζητήματα"

"Τα διάσημα πλέον WIKILEAKS έχουν προκαλέσει αίσθηση διεθνώς, αποκαλύπτοντας σκοτεινές πτυχές κρίσιμων υποθέσεων σε διάφορες χώρες. Η "Κ" εξασφάλισε τα απόρρητα τηλεγραφήματα των WIKILEAKS που αφορούν την Ελλάδα".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: " "Πράσινο φως" για επέμβαση στη Λιβύη- Κρίσιμα 24ωρα για πόλεμο στη Μεσόγειο"

"Επιτυγχάνεται ο στρατιωτικός σχεδιασμός για ενδεχόμενη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη εφόσον πέσουν στο κενό οι διακηρύξεις Καντάφι περί κατάπαυσης του πυρός. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της επιβολής Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιιμπεριαλιστική πάλη με νέα δυναμική για τη λαϊκή εξουσία"

"Στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Καύκασος) εκτυλίσσονται σοβαρές επικίνδυνες εξελίξεις, που χαρακτηρίζονται από την ένταση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Στάση μεταρρυθμίσεων- Νόμοι ψηφίστηκαν, αλλά δεν εφαρμόζονται!"

"Στο περιθώριο της πρόσφατης προπαρασκευαστικής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες εκφράστηκε από ξένους ηγέτες η εκτίμηση, ότι η Ελλάδα με τα μέτρα και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν κινδυνεύει από "κόπωση" ".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Κοζλοντούι: ο δικός μας εφιάλτης"

"Το "Φουκουσίμα των Βαλκανίων" απειλεί την Ελλάδα. Οι Βούλγαροι διαβεβαιώνουν ότι το πυρηνικό τους εργοστάσιο λειτουργεί τέλεια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα όμως κάνει λόγο για ένα "γερασμένο πυρηνικό τέρας", που ανακαινίστηκε με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά Siemens και αποτελεί κίνδυνο για τη Βουλγαρία, αλλά και για όλες τις γειτονικές χώρες".

ΝΙΚΗ: "16 εντολές σκληρής λιτότητας- Το ΔΝΤ περιγράφει ξεκάθαρα πώς θα μαζέψει η Ελλάδα 26 δισ. ευρώ"

"Τέλος στα κοινωνικά επιδόματα με στόχο τα 2,3 δισ. Τουλάχιστον 8,5 δισ. περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αλλαγές στην Υγεία με μείωση δαπανών κατά 2,3 δισ. Εξοικονόμηση 3,2 δισ από τις ΔΕΚΟ. Ενιαίο μισθολόγιο με...κέρδος 4,5 δισ. Στρατιωτικές δαπάνες λιγότερες κατά 2,3 δισ. Κυνήγι φοροδιαφυγής με έσοδα 1,6 δισ.".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ"

"Μία ακόμη μάχη με τον... εαυτό της θα δώσει η κυβέρνηση, καθώς όλες -αλλά όλες- οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που υποχρεούνται να γίνουν λόγω Μνημονίου θίγουν τη σάρκα εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Η μεγαλύτερη μίζα της Ευρώπης σε Ελληνα πρώην υπουργό!"

"Μια τετράδα λαδωμένων με αμύθητα ποσά θα είναι το "καλημέρα" του Γ. Καπελέρη στο υπ. Οικονομικών. Φοβερές πιέσεις από Γερμανία και μεγαλοεπιχειρηματίες να μην αποκαλυφθούν οι λογαριασμοί, αλλά έρχονται ...τορπίλες από έντιμους βουλευτές".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μπλεγμένος ο Λαμπράκης στο πραξικόπημα κατά Μακαρίου"

"Στη βίλα του στον Πόρο η τελευταία σύσκεψη, όπου συμμετείχε και ο δικτάτορας Δημ. Ιωαννίδης. Το απόρρητο έγγραφο, που φέρνει στο φως το "Π", το είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον τότε Πρόεδρο της Κύπρου".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Αλλαγή των όρων πρώτο βήμα για απαλλαγή από το Μνημόνιο- Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά"

"Η δραστική αλλαγή των κρίσιμων όρων του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να απαλλαγούμε απ' αυτό μία ώρα αρχύτερα, δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει προκειμένου να φτάσουμε σε αυτούς τους στόχους".

REAL NEWS: " "Ναι σε όλα" αλλιώς εκλογές! Μήνυμα Γιώργου Παπανδρέου στους βουλευτές του"

"Χρόνο έως το Πάσχα για έναν ριζικό ανασχηματισμό επιχειρεί να κερδίσει ο πρωθυπουργός, ενώ πάντα στο τραπέζι υπάρχουν και οι πρόωρες εκλογές, αν και ο Γιώργος Παπανδρέου προειδοποιεί πως "θα προσφύγει στις κάλπες μόνο αν πέσει" ".

FREE SUNDAY: "Κέρδισαν χρόνο, ψάχνουν λύση"

"Η διπλωματική επιτυχία Παπανδρέου δεν αλλάζει την αρνητική δυναμική. Εξοντωτικά και χωρίς προοπτική τα νέα μέτρα. Οι Ευρωπαίοι αγνοούν την τραπεζική πτυχή της κρίσης".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Πυρηνικός κλοιός γύρω από την Ελλάδα"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: "Από το έδαφος στο... υπέδαφος- Προς ιδιωτικοποίηση ο ορυκτός πλούτος της χώρας"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προκαταρκτικοί έλεγχοι από ιδιώτες για 47,2 δισ."

"Με διαδικασίες-εξπρές θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών στην ανατροπή του φοροελεγκτικού μηχανισμού, με στόχο την είσπραξη εσόδων 47,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ζητούνται νέες πηγές εσόδων-Εως το τέλος Μαρτίου πρέπει να προσδιορισθεί από που θα καλυφθούν οι ανάγκες"

"Με επιπλέον βαρίδια στην υστέρηση των εσόδων από τη βαθύτερη ύφεση, η κυβέρνηση καλείται να οριστικοποιήσει το προσεχές δεκαήμερο το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής από το οποίο θα συγκεκριμενοποιηθεί απολύτως τόσο το είδος όσο και η απόδοση των πρόσθετων μέτρων".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com