Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κ. Παπούλιας: «Άμα δεν βρει λύσεις η Ευρώπη… χαθήκαμε»

Η λύση των ελληνικών προβλημάτων περνά και από τις Βρυξέλλες, εκτίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας πως «άμα δεν βρει λύσεις η Ευρώπη… χαθήκαμε». Από τη μεριά του, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για την εύρεση λύσης-πακέτου και διαφοροποιώντας τη θέση του από εκείνη του Καρόλου Παπούλια, είπε πως οι Έλληνες πρέπει αναλάβουν το βάρος επίλυσης των προβλημάτων τους.



"Εμείς οι Έλληνες πολλές φορές αναζητούμε τον ‘από μηχανής Θεό’, ο οποίος θα αποκαταστήσει τις δικές μας προσπάθειες", επισήμανε ο διοικητής της ΤτΕ. "Δεν θα πρέπει να κρατάμε ούτε μεγάλο, ίσως ούτε και μικρό καλάθι. Αλλά, θα ήθελα να επαναλάβω ότι τα προβλήματα τα δικά μας θα τα λύσουμε εδώ, στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες μπορεί σε κάποιο βαθμό με τις λύσεις που θα πάρουν να μας δώσουν επικουρικά ένα χέρι βοηθείας. Αλλά εδώ είναι τα προβλήματα και επιμένω ότι εδώ πρέπει να στραφούμε στη λύση τους", πρόσθεσε.

Ο Γ. Προβόπουλος συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι τράπεζες παλινωδούν, όσον αφορά στη συνεργασία τους, αλλά και την προοπτική συγχωνεύσεων στον κλάδο. "Πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες", προέβλεψε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com