Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Bloomberg: «Κλείνει» το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αλλαγές που έγιναν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο επί των αρχικών γαλλογερμανικών προτάσεων έχουν θετική απήχηση. Φέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θέτει κυρίως γενικούς αντί συγκεκριμένους στόχους, δίνοντας την ευχέρεια στις ίδιες τις χώρες να επιλέξουν πώς θα τους πετύχουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Σύμφωνο περιλαμβάνει επίσης κεφάλαια για την εργασία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg κάνει αναφορά σε δηλώσεις Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, σύμφωνα με τις οποίες τα κράτη της ευρωζώνης θα αυξήσουν τις εγγυήσεις τους στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα 440 δισ. ευρώ. Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, είπε ότι στόχος είναι να μη χάσει το Ταμείο την ανώτερη πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ). Σημείωσε ότι αναμένει οι νέες εγγυήσεις να αντιστοιχούν στο 75% των αρχικών εγγυήσεων που έδωσαν οι χώρες της Ευρωζώνης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com